Innehåller annonslänkar för PriceRunner

Högskoleprovet Mora 2023

Högskoleprovet 2023 i Mora är ett tillfälle för den som vill ge sig själv en extra möjlighet att ta sig in på drömutbildningen på högskolan. Fördelen med högskoleprovet jämfört med gymnasiebetyget är att gymnasiebetygen är någonting man måste arbeta på under många år, medan högskoleprovet är någonting som kan förändra ens liv över en dag. För faktum är att åtminstone en tredjedel av alla platser vid en utbildning är meningen skall tillfalla de som konkurrerar med ett resultat från högskoleprovet om en plats. Förutsatt att det finns fler sökande än platser så klart. Här på denna sida kan du hitta mer information rörande att skriva högskoleprovet i Mora, tillsammans med information och kontaktuppgifter till det universitet som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Mora 2023.

Information om högskoleprovet i Mora

De som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Mora 2023 är Högskolan Dalarna. För att komma i kontakt med den eller de personer vid Högskolan Dalarna som kan svara på frågor om högskoleprovet vid Högskolan Dalarna, kan man använda telefonnummer 023-77 80 00 eller e-postadress hp@du.se.

Sammanfattande info om högskoleprovet i Mora

Bästa pluggtipset inför högskoleprovet i Mora

Om du verkligen vill lyckas med högskoleprovet i Mora, så vill vi tipsa om en oerhört bra övningsbok som kan hjälpa dig att studera inför högskoleprovet. Den har skrivits av en person som själv har skrivit det ultimata resultatet på högskoleprovet, 2.0. Boken heter Den kompletta guiden till Högskoleprovet, och den täcker hela högskoleprovet på ett väldigt pedagogiskt sätt. Kan även rekommendera boken Högskoleprovet - metoderna: Handboken för hela provet, som också är en övergripande bok som ger bra metodologiska tips för hela högskoleprovet och alla dess moment. Kolla gärna in vår undersida om just boktips till högskoleprovet också, där går det att hitta fler tips på bra övningsböcker inför högskoleprovet.

Illustration av elev som skriver högskoleprovet.

Andra orter i Dalarna där man kan skriva högskoleprov

Om någonting skulle göra att det inte passar att skriva högskoleprovet i just Mora, finns det i Dalarna län (som Mora ligger i ytterligare 6 orter där man ges möjlighet att skriva högskoleprovet 2023. Här nedan hittar du en förteckning över dessa orter.