Innehåller annonslänkar för PriceRunner

Högskoleprovet Västervik 2024

Högskoleprovet 2024 i Västervik är ett tillfälle för den som vill ge sig själv en extra möjlighet att ta sig in på drömutbildningen på högskolan. Fördelen med högskoleprovet jämfört med gymnasiebetyget är att gymnasiebetygen är någonting man måste arbeta på under många år, medan högskoleprovet är någonting som kan förändra ens liv över en dag. För faktum är att åtminstone en tredjedel av alla platser vid en utbildning är meningen skall tillfalla de som konkurrerar med ett resultat från högskoleprovet om en plats. Förutsatt att det finns fler sökande än platser så klart. Här på denna sida kan du hitta mer information rörande att skriva högskoleprovet i Västervik, tillsammans med information och kontaktuppgifter till det universitet som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Västervik 2024.

Information om högskoleprovet i Västervik

De som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Västervik 2024 är Linnéuniversitetet. För att komma i kontakt med den eller de personer vid Linnéuniversitetet som kan svara på frågor om högskoleprovet vid Linnéuniversitetet, kan man använda telefonnummer 0772-28 80 00 eller e-postadress hogskoleprovet@lnu.se.

Sammanfattande info om högskoleprovet i Västervik

Bästa pluggtipset inför högskoleprovet i Västervik

Om du verkligen vill lyckas med högskoleprovet 2024, så vill vi tipsa om två riktigt bra övningsböcker som garanterat hjälper dig att studera på ett bra sätt inför högskoleprovet. Den första är en väldigt kompakt och koncis bok som heter Högskoleprovsboken: Maximera ditt resultat på högskoleprovet, och täcker hela högskoleprovet på ett pedagogiskt och lättläst sätt. Den andra boken heter Högskoleprovet - metoderna: Handboken för hela provet, och är en övergripande bok som ger bra metodologiska tips för hela högskoleprovet och alla dess moment. Kolla gärna in vår undersida om just boktips till högskoleprovet också, där går det att hitta fler tips på bra övningsböcker inför högskoleprovet.

Illustration av elev som skriver högskoleprovet.

Andra orter i Kalmar där man kan skriva högskoleprov

Om någonting skulle göra att det inte passar att skriva högskoleprovet i just Västervik, finns det i Kalmar län (som Västervik ligger i ytterligare 4 orter där man ges möjlighet att skriva högskoleprovet 2024. Här nedan hittar du en förteckning över dessa orter.