Innehåller annonslänkar för PriceRunner

Högskoleprovet Kristianstad 2023

Högskoleprovet 2023 i Kristianstad är ett tillfälle för den som vill ge sig själv en extra möjlighet att ta sig in på drömutbildningen på högskolan. Fördelen med högskoleprovet jämfört med gymnasiebetyget är att gymnasiebetygen är någonting man måste arbeta på under många år, medan högskoleprovet är någonting som kan förändra ens liv över en dag. För faktum är att åtminstone en tredjedel av alla platser vid en utbildning är meningen skall tillfalla de som konkurrerar med ett resultat från högskoleprovet om en plats. Förutsatt att det finns fler sökande än platser så klart. Här på denna sida kan du hitta mer information rörande att skriva högskoleprovet i Kristianstad, tillsammans med information och kontaktuppgifter till det universitet som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Kristianstad 2023.

Information om högskoleprovet i Kristianstad

De som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Kristianstad 2023 är Högskolan Kristianstad. För att komma i kontakt med den eller de personer vid Högskolan Kristianstad som kan svara på frågor om högskoleprovet vid Högskolan Kristianstad, kan man använda telefonnummer 044-250 30 00 eller e-postadress hogskoleprov@hkr.se. Det finns även mer information på Högskolan Kristianstad egen hemsida om högskoleprovet som ni kan hitta här.

Anpassat högskoleprov erbjuds i Kristianstad

I Kristianstad erbjuder man även så kallat anpassat högskoleprov. Det vill säga att man erbjuder särskilda anpassningar, för att tillmötesgå personer med någon typ av funktionsnedsättning i Kristianstad. Det kan till exempel handla om dyslexi, synskador, diabetes eller andra funktionsnedsättningar såsom att en är rullstolsbunden eller har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Kontakta den provanordnare som är ansvarig för högskoleprovete Kristianstad om ni behöver mer information kring detta. Se informationen nedan för telefonnummer och e-postadress till Högskolan Kristianstad som anordnar högskoleprovet i Kristianstad.

Sammanfattande info om högskoleprovet i Kristianstad

Bästa pluggtipset inför högskoleprovet i Kristianstad

Om du verkligen vill lyckas med högskoleprovet i Kristianstad, så vill vi tipsa om en oerhört bra övningsbok som kan hjälpa dig att studera inför högskoleprovet. Den har skrivits av en person som själv har skrivit det ultimata resultatet på högskoleprovet, 2.0. Boken heter Den kompletta guiden till Högskoleprovet, och den täcker hela högskoleprovet på ett väldigt pedagogiskt sätt. Kan även rekommendera boken Högskoleprovet - metoderna: Handboken för hela provet, som också är en övergripande bok som ger bra metodologiska tips för hela högskoleprovet och alla dess moment. Kolla gärna in vår undersida om just boktips till högskoleprovet också, där går det att hitta fler tips på bra övningsböcker inför högskoleprovet.

Illustration av elev som skriver högskoleprovet.

Andra orter i Skåne där man kan skriva högskoleprov

Om någonting skulle göra att det inte passar att skriva högskoleprovet i just Kristianstad, finns det i Skåne län (som Kristianstad ligger i ytterligare 10 orter där man ges möjlighet att skriva högskoleprovet 2023. Här nedan hittar du en förteckning över dessa orter.