Innehåller annonslänkar för PriceRunner

Högskoleprovet Luleå 2024

Högskoleprovet 2024 i Luleå är ett tillfälle för den som vill ge sig själv en extra möjlighet att ta sig in på drömutbildningen på högskolan. Fördelen med högskoleprovet jämfört med gymnasiebetyget är att gymnasiebetygen är någonting man måste arbeta på under många år, medan högskoleprovet är någonting som kan förändra ens liv över en dag. För faktum är att åtminstone en tredjedel av alla platser vid en utbildning är meningen skall tillfalla de som konkurrerar med ett resultat från högskoleprovet om en plats. Förutsatt att det finns fler sökande än platser så klart. Här på denna sida kan du hitta mer information rörande att skriva högskoleprovet i Luleå, tillsammans med information och kontaktuppgifter till det universitet som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Luleå 2024.

Information om högskoleprovet i Luleå

De som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Luleå 2024 är Luleå tekniska universitet. För att komma i kontakt med den eller de personer vid Luleå tekniska universitet som kan svara på frågor om högskoleprovet vid Luleå tekniska universitet, kan man använda telefonnummer 0920-49 10 00 eller e-postadress hogskoleprovet@ltu.se. Det finns även mer information på Luleå tekniska universitet egen hemsida om högskoleprovet som ni kan hitta här.

Anpassat högskoleprov erbjuds i Luleå

I Luleå erbjuder man även så kallat anpassat högskoleprov. Det vill säga att man erbjuder särskilda anpassningar, för att tillmötesgå personer med någon typ av funktionsnedsättning i Luleå. Det kan till exempel handla om dyslexi, synskador, diabetes eller andra funktionsnedsättningar såsom att en är rullstolsbunden eller har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Kontakta den provanordnare som är ansvarig för högskoleprovete Luleå om ni behöver mer information kring detta. Se informationen nedan för telefonnummer och e-postadress till Luleå tekniska universitet som anordnar högskoleprovet i Luleå.

Sammanfattande info om högskoleprovet i Luleå

Bästa pluggtipset inför högskoleprovet i Luleå

Om du verkligen vill lyckas med högskoleprovet 2024, så vill vi tipsa om två riktigt bra övningsböcker som garanterat hjälper dig att studera på ett bra sätt inför högskoleprovet. Den första är en väldigt kompakt och koncis bok som heter Högskoleprovsboken: Maximera ditt resultat på högskoleprovet, och täcker hela högskoleprovet på ett pedagogiskt och lättläst sätt. Den andra boken heter Högskoleprovet - metoderna: Handboken för hela provet, och är en övergripande bok som ger bra metodologiska tips för hela högskoleprovet och alla dess moment. Kolla gärna in vår undersida om just boktips till högskoleprovet också, där går det att hitta fler tips på bra övningsböcker inför högskoleprovet.

Illustration av elev som skriver högskoleprovet.

Andra orter i Norrbotten där man kan skriva högskoleprov

Om någonting skulle göra att det inte passar att skriva högskoleprovet i just Luleå, finns det i Norrbotten län (som Luleå ligger i ytterligare 4 orter där man ges möjlighet att skriva högskoleprovet 2024. Här nedan hittar du en förteckning över dessa orter.