Innehåller annonslänkar för PriceRunner

Högskoleprovet Lerum 2023

Högskoleprovet 2023 i Lerum är ett tillfälle för den som vill ge sig själv en extra möjlighet att ta sig in på drömutbildningen på högskolan. Fördelen med högskoleprovet jämfört med gymnasiebetyget är att gymnasiebetygen är någonting man måste arbeta på under många år, medan högskoleprovet är någonting som kan förändra ens liv över en dag. För faktum är att åtminstone en tredjedel av alla platser vid en utbildning är meningen skall tillfalla de som konkurrerar med ett resultat från högskoleprovet om en plats. Förutsatt att det finns fler sökande än platser så klart. Här på denna sida kan du hitta mer information rörande att skriva högskoleprovet i Lerum, tillsammans med information och kontaktuppgifter till det universitet som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Lerum 2023.

Information om högskoleprovet i Lerum

De som ansvarar för att anordna högskoleprovet i Lerum 2023 är Göteborgs universitet. För att komma i kontakt med den eller de personer vid Göteborgs universitet som kan svara på frågor om högskoleprovet vid Göteborgs universitet, kan man använda telefonnummer 031-786 33 55 eller e-postadress hp@gu.se. Det finns även mer information på Göteborgs universitet egen hemsida om högskoleprovet som ni kan hitta här.

Sammanfattande info om högskoleprovet i Lerum

Bästa pluggtipset inför högskoleprovet i Lerum

Om du verkligen vill lyckas med högskoleprovet i Lerum, så vill vi tipsa om en oerhört bra övningsbok som kan hjälpa dig att studera inför högskoleprovet. Den har skrivits av en person som själv har skrivit det ultimata resultatet på högskoleprovet, 2.0. Boken heter Den kompletta guiden till Högskoleprovet, och den täcker hela högskoleprovet på ett väldigt pedagogiskt sätt. Kan även rekommendera boken Högskoleprovet - metoderna: Handboken för hela provet, som också är en övergripande bok som ger bra metodologiska tips för hela högskoleprovet och alla dess moment. Kolla gärna in vår undersida om just boktips till högskoleprovet också, där går det att hitta fler tips på bra övningsböcker inför högskoleprovet.

Illustration av elev som skriver högskoleprovet.

Andra orter i Västra Götaland där man kan skriva högskoleprov

Om någonting skulle göra att det inte passar att skriva högskoleprovet i just Lerum, finns det i Västra Götaland län (som Lerum ligger i ytterligare 24 orter där man ges möjlighet att skriva högskoleprovet 2023. Här nedan hittar du en förteckning över dessa orter.